Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Další podvedený

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Tentokrát se nechal podvést muž. 

Kouzlu podvodníků, kteří se vydávají za vojáky pracující v zahraničí, propadlo mnoho žen. Tentokrát ale uherskohradišťští policisté řeší případ, kdy se nechal podvést muž. Toho kontaktovala údajná vojákyně.

Mladého muže z Uherskohradišťska na seznamovacím portále kontaktovala žena, která se vydávala za vojákyni na mírové misi v zahraničí. Po nějaké době, kdy spolu zamilovaně komunikovali prostřednictvím e-mailů, mu žena napsala, že by se za ním chtěla přestěhovat. Dále ho požádala, zda by mu mohla poslat balík s penězi, které se svými kolegy našli při vojenské akci. Slovo dalo slovo a muž čekal na údajný balík. Nedlouho poté mu přišel pokyn k platbě na bezmála 1400 Eur za dopravu balíku. Finanční částku bez rozmýšlení uhradil, jenže balíku se nedočkal. Obratem byl opět vyzván, aby zaplatil další částku přesahující 7000 Eur za certifikát k zásilce. Jenže nic netušící muž již nedisponoval dalšími penězi, proto se rozhodl, že si vyřídí půjčku v bance. K tomu ale naštěstí nedošlo. Když uvedl bankovní úřednici důvod vyřízení žádosti, rovnou mu řekla, že se určitě jedná o podvod. Zřejmě to mu otevřelo oči, a proto vše oznámil na policii. Díky úřednici tak nepřišel o další peníze. Podvodnice, která se vydávala za zamilovanou vojákyni, ho připravila o bezmála třicet sedm tisíc korun.

Policisté varují před těmito podvodníky a nabádají všechny, kteří se seznamují přes internet, aby byli obezřetní. Dále doporučujeme, aby lidé v žádném případě nikomu cizímu neposílali peníze. Pokud člověka na internetu, se kterým komunikujeme, neznáme osobně, nikdy nemůžeme vědět, o koho se ve skutečnosti jedná! 

14. února 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem