Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další podvedený při investování

Táborsko – Místo očekávaných zisků přišel senior o úspory. 

Všichni přemýšlíme o tom, jak nejlépe zajistit do budoucna sebe, ale i svoji rodinu. Jednou z možností je investování. Toto nahrává podvodníkům, kteří na internetové portály a sociální sítě umisťují reklamy, kterými lákají na velmi výhodné zhodnocení vkladů a investování do světových i virtuálních měn a akcií známých firem. Policisté nabádají občany k obezřetnosti, neboť se může stát, že člověk, který investuje své úspory, nedosáhne vysokého zisku, ale mnohdy přijdeme o veškeré celoživotní úspory. Rizika při investování jsou vysoká zejména na straně investora. Vždy je potřeba zjistit si veškeré informace a nenechat se zlákat vidinou rychlého a velkého zbohatnutí.

Své o tom ví i sedmašedesátiletý muž z Táborska. Toho zaujala reklama na internetu, která lákala na velké zhodnocení investic. Senior reagoval na odkaz a následně byl telefonicky kontaktován „odborníkem na investice“, který ho přiměl k nainstalování programu AnyDesk do počítače. Poškozený si program nainstaloval, a tím umožnil pachateli vzdálený přístup a správu jeho počítače.  Podvodník z muže vylákal fotokopie dokladů a údaje k platebním kartám od bankovních účtů. Podvedeného dále přesvědčil pod legendou výhodných investic k patnácti platbám na různé účty. Senior jednáním pachatele přišel o více než jeden milion korun.

Falešné výhodně investice

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz                                                                                                                                                                  tisková mluvčí a preventistka                                                                                                                                                                                  6. března 2024           

Odkazy do noveho okna

1 falešné investice

1 falešné investice 

Detailní náhled

Kybertest

Kybertest 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem