Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další podvedená žena na internetu

TRUTNOVSKO – Podvodník ji připravil o téměř 250 tisíc korun. 

Na vrchlabské policisty se v těchto dnech obrátila další žena, která uvěřila podvodníkovi na internetu a ten ji připravil o nemalé peníze. Právě získání důvěry oběti je společným jmenovatelem těchto případů. Ne jinak tomu bylo i v tomto případě.

Poškozená se měla náhodně seznámit na sociální síti s mužem, který vystupoval jako voják na zahraniční misi v Iráku a Sýrii. Během vzájemné komunikace trvající od května do srpna letošního roku se měli sblížit natolik, že žena neváhala zaplatit postupně téměř 250 tisíc korun. Podvodník ji totiž i v tomto případě požádal, zda k ní může zaslat balík. Jeho doprava však souvisela s několika poplatky přepravní společnosti a poplatkem na hranicích. Důvěřivá žena vše uhradila převody ze svého bankovního účtu. Domnělý voják ji následně ještě žádal o další peníze na zařízení jeho nového pasu, neboť ji sliboval, že za ní přijede. Část peněz žena poslala, ale poté už napsala, že další nepošle a internostový přítel se měl následně postupně odmlčet.

Případ nyní šetříme pro spáchání trestného činu podvod, za který pachateli při dopadení a odsouzení může hrozit až pětiletý pobyt ve vězení

Podobné případy nejsou bohužel ojedinělé. Podvodníci vystupují v konverzaci jako vojáci, lékaři či námořníci na zahraničních misích. Na takové podvody už naletělo velké množství důvěřivých lidí. Ti žadatelům posílají své peníze na vymyšlené poplatky a než samotný podvod prohlédnou, přijdou mnohdy o statisíce.

Podobné případy:
https://www.policie.cz/clanek/zena-naletela-podvodnikovi-na-internetu.aspx
https://www.policie.cz/clanek/dalsi-z-rady-neuveritelnych-internetovych-podvodu.aspx
https://www.policie.cz/clanek/zena-poslala-podvodnikovi-penize.aspx

nprap. Lukáš Vincenc
27. srpna 2020, 10:33

vytisknout  e-mailem