Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další podvedená při prodeji přes internet

Českokrumlovsko - Žena přišla o více než 700 tisíc korun, a to chtěla prodat kočárek. 

Podvodníci při internetových obchodech sázejí na důvěřivost lidí a stále přicházejí s dalšími a dalšími promyšlenými legendami, prostřednictvím nichž lákají z lidí peníze. Takovou zkušenost má i mladá žena z Českokrumlovska, která inzerovala k prodeji na internetu dětský kočárek značky Xlander. Na inzerát se jí ozval zahraniční zájemce a následně prostřednictvím aplikace WhatsApp spolu domlouvali podmínky obchodu.

Kupující následně uvedl, že má problém s převodem peněz. Po poškozené žádal číslo účtu a další platební údaje potřebné pro platbu. Ta mu údaje bohužel poskytla. Poté jí na mail přišla výzva k zaplacení poplatků nutných k převodu peněz s tím, že jí bude celá částka vrácena. Poškozená několikrát zaplatila, ale nastal další údajný problém, tentokrát s platební bránou, nebyla údajně funkční. Proto byla žena vyzvána k hotovostní platbě přes Bitcoin bankomat, což opět několikrát učinila.

Z poškozené měl neznámý pachatel vylákat v době od začátku listopadu do poloviny prosince letošního roku více než 700 tisíc korun.

Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu podvod.

Ukazuje se, že je skutečně nutné být velmi obezřetný nejen při nákupu, ale také při prodeji zboží na internetu.

PAMATUJTE - pokud nějaké zboží prodáváte, tak přece žádné peníze neposíláte, jste v pozici prodávajícího!!! PENÍZE MAJÍ BÝT POUKÁZÁNY VÁM!

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

20. prosince 2021

Odkazy do noveho okna

2 podvody přes inzerát

2 podvody přes inzerát 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem