Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Další okradený senior

Podvodnice odcizila peníze 

     Policisté z obvodního oddělení Plzeň – Slovany prošetřují od včerejšího dne okolnosti případu, který kvalifikovali jako přečiny krádež a porušování domovní svobody. U dveří 85letého seniora z ulice U Lomů zazvonila kolem desáté hodiny dopoledne nějaká žena. Majiteli obydlí řekla, že jde odečíst vodu a vrátit přeplatek. Muž neznámou pustil dovnitř a to i přesto, že si nenechal předložit průkaz pracovníka. Žena položila na stůl údajný přeplatek s tím, že nemá ale přesnou finanční částku a potřebuje zbylé peníze vrátit. Senior odešel do vedlejšího pokoje a přinesl požadovanou hotovost. Neznámá paní poté odešla na chodbu telefonovat. Když se vrátila, řešila s mužem ještě nějaké formality a pak z bytu odešla. Po jejím odchodu senior zjistil, že se mu ze skříňky ztratila finanční hotovost 17 tisíc korun.
     Žena je ve věku 20 až 25 let, 168 centimetrů vysoká, střední postavy. Má hnědé vlasy na ramena a hnědé oči. Na sobě měla tmavý kabát a tmavou čepici, tzv. baretku.
    Policisté apelují na všechny seniory, aby do svých obydlí nepouštěli nikoho cizího. Je důležité si uvědomit, že přeplatky za energie jsou prováděny bezhotovostním stykem. Každý ze zaměstnanců takovýchto služeb je vybaven průkazem pracovníka a na požádání jej předloží. Pokud tak neučiní, měly by pro něj zůstat dveře zavřené.

nprap. Simona Čejková
9. března 2012

vytisknout  e-mailem