Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Další okradený senior

Přišel o 46 000 korun 

V pondělí 12. července 2010 zavítali v osobním vozidle červené barvy do obce Němčice  3 podvodnice tmavé pleti. Vyhlédli si zde jednoho seniora, který v době jejich příjezdu do obce sekal na zahradě, vzdálené cca 10 metrů od domu,  trávu a přitom zanechal otevřené dveře vedoucí z jídelny na terasu domu. Ženy zastavily vozidlo před otevřenými vraty jeho domu. Jedna z nich, asi šedesátiletá, silné postavy s dlouhými černými vlasy zůstala sedět ve vozidle. Druhá, přibližně stejně stará, silnější postavy a výšky cca 170 cm, k němu přišla a požádala ho o vodu do chladiče.  Senior jí vodu nalil do konve, se kterou odešla po terase směrem k vozidlu.  Poté se vrátil na zahradu sekat trávu.  Žena se k němu vrátila a s ní přišla ještě jedna, stáří okolo 35 let, štíhlé postavy, krátce střižených blond vlasů, vysoká 165 - 170 cm. Starší žena opět požadovala vodu do vozidla s tím, že jí bylo málo. Senior šel opět za dům, kde nabral ženě vodu do konve. Ta mladší ho požádala, zda by si u něj nemohla odskočit na toaletu. Do domu ji však nepustil a poslal ji za roh kolny, kam následně odešla.  Starší žena se vrátila s konví za dům a požádala ho, zda si může v plechové vaně vykoupat nohy, to jí nedovolil a polil jí je vodou z konve. Potom ženy společně odešly a nastoupily do vozidla, se kterým odjely směrem na obec Černíkov.  Asi pět minut, po kterých se zdržel se ženami za domem, neviděl na otevřené dveře na terase.  Toho podvodnice zřejmě využily a vnikly do domu, odkud ze stěny v obývacím pokoji odcizily finanční hotovost v celkové výši 46 000 korun.

Policisté z OOP Kdyně ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádež a po podvodnicích intenzivně pátrají a zároveň žádají občany obce Němčice i okolních obcí, kteří by mohli k případu poskytnout jakékoliv informace, nechť se obrátí na linku 158 nebo na nejbližší obvodní oddělení PČR.

Senioři, dávejte pozor na podvodníky!

Neotvírejte dveře bytu či domu neznámým osobám.
Nenechávejte ve svém obydlí cizího člověka ani na chvíli bez dozoru a neberte před ním peníze ze svých skrýší. Podvodníci vždy chtějí zjistit, kde máte uschovány finance a tyto Vám odcizit.
Neponechávejte doma více peněz v hotovosti.
Nehovořte o svém majetku s cizími lidmi, hlavně o úsporách a jejich uložení.
Nikdy  takové osoby nevpouštějte do domu či bytu!
Pokud se setkáte s podezřelou osobou, obraťte se na nejbližší policejní služebnu nebo telefonujte na číslo 158.
 

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem