Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další odhalení neukázněných řidičů.

Hlídky policistů byly úspěsné při kontrolách několika neukázněných řidičů. 

     Dne 22.7.2009 ve 23.15 hodin kontrolovala hlídka policistů Obvodního oddělení Rakovník osobní motorové vozidlo značky Škoda Favorit, které řídil mladý muž z Rakovníka. Při dechové zkoušce byla řidiči naměřena hodnota promile alkoholu v dechu 0,69.  Řidič se tímto dopustil přestupku a věc bude postoupena k vyřízení správnímu orgánu na Městský úřad v Rakovníku. 

      Téhož dne ve 21.02 hodin kontrolovala hlídka dopravních policistů v obci Kněževes ve směru od Rakovníka osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia, které řídil muž ve věku čtyřicetipěti let z Ostravska,  u kterého policisté naměřili 0,75 promile alkoholu v dechu a dále lustrací bylo zjištěno, že muž má vysloven zákaz činnosti a to na dobu dvou  let s platností od 26.6.2009.  Muž se tímto dopustil přestupku a věc bude postoupena správnímu orgánu na Městský úřad v Rakovníku  a dále policisté věc šetří pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

      Úspěšní byli i policisté Obvodního oddělení Roztoky, kteří  dne 21.7.2009 ve 22.10 hodin kontrolovali osobní motorové vozidlo značky Renault 19, které jelo směrem do rekreační oblasti v katastru obce  Sýkořice a v jehož řidiči byl zjištěn muž ve věku třicetidevíti let z Prahy západ. Při kontrole a následnou lustrací bylo zjištěno, že muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a to Okresním soudem Kladno. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že muži byl dne 8.5.2009 zadržen řidičiský průkaz a to z důvodu, že řidil vozidlo pod vlivem alkoholu. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem byly dne 22.7.2009 zahájeny úkony v trestním řízení pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

nprap. Alena Žichovská

 

vytisknout  e-mailem