Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další odcizená provozní hotovost

Tábor – Bechyně – Zloděj kradl přímo na zámku. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Včerejším tiskovým servisem jsme firmy či provozovny varovali před stále častějšími případy krádeží vloupáním do objektů, kde se zloději zaměřují na odcizení finanční provozní hotovosti. V závěru minulého týdne byly peníze odcizeny z restaurace v Bechyni (24 000 korun) a z jedné z firem v Táboře (85 000 korun).
Vzápětí šetříme další případ. Zloděj tentokrát zaútočil opět v Bechyni, a to přímo na zámku. V administrativní budově se vloupal do jedné z kanceláří, kde po násilném otevření příruční pokladny odcizil finanční hotovost v korunách, v eurech a navíc odnesl i zde uložené klíče od vozidla a dalšího objektu. Poškozením dveří, pokladny a vlastní krádeží vznikla majiteli souhrnná hmotná škoda ve výši bezmála 125 000 korun. K události mělo dojít v době uplynulého víkendu. Žádáme tímto každého, kdo by k objasnění tohoto případu mohl přispět jakoukoliv důvodnou informací, aby ji předal policistům místního obvodního oddělení na jejich služebně na náměstí T. G. Masaryka, na telefonním čísle 974 238 750 či cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.
Zároveň opětovně připomínáme a výše uvedenými případy dokládáme, že otázce nakládání, uložení a zabezpečení provozních hotovostí je skutečně nutné věnovat maximální pozornost.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
9. dubna 2013  

vytisknout  e-mailem