Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Další odcizená kabelka! - AKTUALIZACE

Zlodějské žně začínají. Muž ve fast foodu využil chvilkové nepozornosti ženy. Ta za svou neopatrnost „zaplatila“ kabelkou. 

Prosečtí policisté řeší od poloviny listopadu další z mnoha případů krádeže dámské kabelky v jedné z provozoven rychlého občerstvení ve Vysočanské ulici. Žena se nejprve usadila ke stolu u stěny, kde začala jíst. Po minutě se ale uvolnilo místo u okna, a tak si přesedla. S sebou si ovšem zapomněla vzít svou kabelku.
 
Na její původní místo si poté sedl neznámý muž, který nejprve předstíral četbu novin, pak vzal volně položenou kabelku a z fast foodu odešel. Naštěstí jsou ale v provozovně bezpečnostní kamery, které zachytily jak samotný skutek, tak i podobu hledaného.
 
Vzhledem k zanedbatelné hodnotě kabelky nelze tento případ kvalifikovat jako krádež podle trestního zákoníku, ale protože se uvnitř nacházela platební karta, je muž podezřelý z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za tento skutek mu tak v případě dopadení a odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 
Policistům se bohužel doposud nepodařilo muže vypátrat, a proto se touto cestou obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc s jeho vypátráním. Jakékoliv informace vedoucí k odhalení jeho totožnosti, pohybu či pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo kterékoliv policejní služebně.
 
prap. Bc. Iveta Martínková – 4. 12. 2014
 
 
AKUALIZACE 22. 12. 2014
 
Po zveřejnění fotografie v médiích se na proseckou policejní služebnu dostavil muž, který sám sebe na fotografii poznal. Na služebně pak policistům k celé události podal vysvětlení. Z toho vyplynulo, že sice dámskou kabelku vzal a odešel s ní od stolu, ale mimo záběr bezpečnostní kamery jí měl předat personálu fastfoodu. Policisté proto nyní tuto verzi prověřují a zjišťují, komu konkrétně kabelku předal.

prap. Bc. Iveta Martínková - 22. 12. 2014

vytisknout  e-mailem