Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Další obviněný v souvislosti s methylalkoholem

BRNO, KRAJ: Kriminalisté obvinili prodejce závadné slivovice přes internet. 

V souvislosti s případem prodeje podezřelého alkoholu přes internet obvinili jihomoravští kriminalisté začátkem týdne třiatřicetiletého muže. Ten nabízel podle svých slov "kvalitní jemnou slováckou slivovici" prostřednictvím inzerátů na několika internetových serverech či na vývěskách v obchodních domech v Uherském Brodě. Destilát pak posílal nejčastěji v pet lahvích poštou, ale nabízel i osobní odběr. Doručení poštou si s tímto prodejcem domluvil i osmatřicetiletý muž z Blanenska, který je od sobotního rána s diagnózou otravy methylalkoholem hospitalizovaný v boskovické nemocnici.

 

Kriminalistům se prodejce podezřelé lihoviny podařilo hned v sobotu ustanovit a zadržet. Zajistili jsme také větší množství závadného alkoholu. Od soboty proto komunikujeme se všemi odběrateli, které se nám podařilo zjistit z telefonního výpisu a výpisu e-mailové komunikace prodejce. Kriminalisté zjistili, že několik litrů podezřelé slivovice si na domácí oslavu koupili i zákazníci ze Slovenska. Ještě v sobotu jsme tedy kontaktovali slovenskou policii s žádostí o spolupráci. Slovenští kolegové tak neprodleně vyrozuměli muže, který si podezřelý destilát koupil, a následně všechny osoby, které jej na páteční oslavě konzumovaly, aby se ihned dostavily k lékařskému ošetření. Rozbor vzorku lihoviny, který zajistili policisté na Slovensku, vysokou koncentraci methylalkoholu potvrdil. Po upozornění policie vyhledali jeho konzumenti lékařskou pomoc. Jeden z mužů, který se zúčastnil slovenské oslavy, pak odjel do Písku, kde je hospitalizovaný v nemocnici.
 
Kriminalisté před tímto prodejcem ihned varovali všechny občany, kteří už závadný alkohol z tohoto zdroje mohli mít doma, aby jej v žádném případě nekonzumovali a vše nám oznámili na linku 158.
 
Vyšetřovatel v pondělí třiatřicetiletému prodejci sdělil obvinění z trestného činu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti. Obviněný muž je stíhaný na svobodě. Na případu kriminalisté i nadále pracují.  
 

mjr. Petra Vedrová, 19. 9. 2012

 

Zvukový záznam: informace_1909.mp3

vytisknout  e-mailem