Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další nováčci u středočeské policie

KRAJ - Od začátku roku nastoupilo k středočeské policii přes osm desítek nových policistů a policistek. 

Středočeský policejní ředitel, generál Václav Kučera, přijal a přivítal v těchto dnech bezmála dvě desítky mužů a žen, kteří se rozhodi pracovat pro středočeskou policii. V současné době je všechny čeká nabírání zkušeností - tedy zejména nástupní škola, která je připraví jak teoreticky, tak i prakticky, na povolání policisty.2

Po celou tutu dobu budou mít zajištěné bezplatné ubytování, stravu, pobírat nástupní plat a po půl roce obdrží i náborový příspěvek ve výši 150 tisíc korun. Po absolvování "nástupní školy" pak zamíří na různá oddělení v rámci kraje, ať už hlídková, obvodní, či dopravní službu.

Od počátku tohoto roku se o práci u policie ve Středních Čechách ucházelo přes jedenáct set mužů a žen, kteří si následně podali žádost o přijetí. Veškeré potřebné požadavky spojené s výběrovým řízením pak splnilo v tomto roce přes osm desítek z nich. Ti již do služeb policie nastoupili. Dalších, přes tři sta žádostí, má personální pracoviště, které řeší přijímání nových policistů a policistek, rozpracováno.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
9. prosince 2021

vytisknout  e-mailem