Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další nehoda na železnici

Tábor - Veselí nad Lužnicí - Během několika dnů vyšetřují dopravní policisté další střet osobního vozidla s vlakovou soupravou. 

 
Včera odpoledne řešili táborští dopravní policisté nehodu na železniční trati ve Veselí nad Lužnicí. V 13:30 hod. jel řidič (1974) s osobním vozidlem tovární značky Mercedes po silnici II/147 z Veselí nad Lužnicí na Drahov, přičemž se pravděpodobně plně nevěnoval řízení, nerespektoval světelnou signalizaci upozorňující na přijíždějící vlak a vjel na přejezd. Strojvůdce rychlíkové vlakové soupravy jedoucí od Českých Budějovic do Prahy se snažil brzdit, ale střetu již nemohl zabránit. Lokomotiva narazila do pravé části vozidla. V automobilu se zranila spolucestující a zároveň i řidič. Oba byli předání do péče Zdravotnické záchranné služby, v rychlíkové soupravě nebyl nikdo zraněn.
 
Na železniční trati a pozemní komunikaci byl zcela zastaven provoz a po zpracování nehody a odstranění následků byl obnoven krátce po 15:00 hod.
 
Během několika dnů se jedná o třetí dopravní nehodu na železničním přejezdu, řidiči věnujte těmto místům zvýšenou pozornost!
 
por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz
10. února 2015
 
Odkazy do noveho okna

DN žel. přejezd I.

DN žel. přejezd I. 

Detailní náhled

DN žel. přejezd II.

DN žel. přejezd II. 

Detailní náhled

DN žel. přejezd III.

DN žel. přejezd III. 

Detailní náhled

DN žel. přejezd IV.

DN žel. přejezd IV. 

Detailní náhled

DN žel. přejezd V.

DN žel. přejezd V. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem