Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Další napadení fotbalového fanouška - Aktualita

Děkujeme za pomoc při pátrání po hledaném muži. Díky zveřejnění fotografie v médiích a poznatkům občanů se nám podařilo muže vypátrat. Kriminalisté devětadvacetiletého muže obvinili z trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let. Muž se při výslechu k činu doznal a v současné chvíli je stíhán na svobodě. 

Kriminalisté z 1. oddělení obecné kriminality Prahy IV prosí veřejnost o pomoc při ztotožnění muže, který je podezřelý z napadení jednadvacetiletého mladíka.

V úterý 28. února kolem sedmnácté hodiny odpolední, poškozený krátce před začátkem fotbalového utkání nakupoval v prodejně ve vestibulu stanice metra Strašnická, kdy jej při placení slovně napadl muž stojící za ním ve frontě. Mladík po zaplacení okamžitě opustil prodejnu a poblíž metra čekal na zastávce na příjezd tramvaje. V ten okamžik k němu přistoupil muž z prodejny, který jej velmi silně udeřil do obličeje, až poškozený upadl na zem, kde zůstal ležet. Útok byl tak razantní, že útočník pouhou jednou ranou způsobil poškozenému dvojitou frakturu v obličeji. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví, za což v případě odsouzení hrozí útočníkovi trest odnětí svobody v délce až tří let.

V souvislosti s pátráním prosíme veřejnost o pomoc. V případě že máte informace k totožnosti podezřelého muže, kontaktujte prosím linku tísňového volání 158.

kpt. Eva Kropáčová

12.3.2024

vytisknout  e-mailem