Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další muž z Brandýska řídil i přes vyslovené zákazy řízení

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Osmadvacetiletý řidič řídil své osobní motorové vozidlo i přes to, že měl vyslovené dva platné zákazy řízení a to až do října příštího roku. Zákazů řízení měl v minulosti již několik, a to nejen zákazy vyslovené správními orgány, ale i rozhodnutím soudů.  

Policisté Obvodního oddělení Brandýs nad Labem muži sdělili obvinění z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše dvou let. Muž je stíhán na svobodě.
 
Policista obvodního oddělení, který měl v té době po službě, si všiml na čerpací stanici osobního vozidla, u kterého se pohyboval tento osmadvacetiletý muž. Vzhledem k tomu, že policista věděl, že má vyslovené zákazy řízení, ihned vyrozuměl své kolegy. Ty řidiče po odjezdu z čerpací stanice předepsaným způsobem zastavili a vyzvali ho k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta byla negativní. Orientační test na drogy však odmítl, stejně jako lékařské vyšetření.
 
Z kamerového záznamu z čerpací stanice je zřejmé, že osmadvacetiletý řidič usedá za volant a odjíždí. Ze záznamu policisté zjistili, že vozidlo při příjezdu řídil třiadvacetiletý spolujezdec.
 
Ten se po zastavení vozidla také odmítl podrobit orientačnímu testu na drogy a lékařskému vyšetření. Navíc nikdy nevlastnil řidičské oprávnění. Třiadvacetiletý řidič se na rozdíl od svého kamaráda dopustil „pouze“ přestupku, který jsme předali k vyřešení příslušnému správnímu orgánu. Hrozí mu pokuta až do výše 50 000,- Kč.
 
 
por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
 

vytisknout  e-mailem