Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další loupežné přepadení objasněno

NÁCHODSKO - Pachatel se na svět dívá zamřížovaným oknem 

Před rokem, tedy 3. června 2011, došlo v časných ranních hodinách v jednom z barů v Jaroměři k loupežnému přepadení. Tehdy krátce před čtvrtou hodinou ráno do baru vstoupil pachatel maskovaný tmavou mikinou s kapucí, přetaženou přes hlavu, a namířil na servírku krátkou střelnou zbraň. Pod pohrůžkou střelby mu servírka vydala peníze z kasírtašky i příručního trezorku. Muž si z lupu odnesl 30.000,- korun.
 
Ihned se rozběhlo pátrání po lupiči. Při vytipování pravděpodobného pachatele, napomohl mimo jiné i výborně sestavený identikit. Stejný člověk na Brněnsku páchal trestnou činnost a už po něm bylo vyhlášeno pátrání. Pachatel stále unikal spravedlnosti. Udělal si dokonce výlet do sousedního Rakouska. Tam se také dopustil protiprávního jednání a byl odsouzen k trestu odnětí svobody. Po návratu do České republiky putoval také za mříže a to pro jinou majetkovou trestnou činnost.
 
Pětačtyřicetiletému muži z Brna i náchodští policisté vytýkají protiprávní jednání. Za loupež muži až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Více o loupežném přepadení ze 3. června 2011zde.
 
nprap. Jana Pecoldová
19. června 2012

vytisknout  e-mailem