Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Další krádež peněz na opravu Libušína

VSETÍNSKO: Krádež kasičky s penězi na Pustevnách.  

V úterý v jednu hodinu v noci ukradl prozatím neznámý zloděj kasičku s veřejnou sbírkou peněz, které byly určené na opravu Libušína. Nebyla to první krádež veřejné sbírky. Kasičku s několika tisíci někdo vykradl i počátkem července.
 
Rožnovští policisté přijali včera dopoledne oznámení o krádeži kasičky umístěné na chatě Maměnka na Pustevnách. Jednalo se o dřevěnou kasičku, do níž veřejnost dávala peníze, které měly jít na opravu vyhořelé chaty Libušín. Zloděj se vydal krást kolem jedné hodiny v noci, což je patrné z kamery, která monitoruje prostory terasy, kde byla pokladnička umístěna. Kolik peněz si v kasičce poberta odnesl, přesně nevíme, jednalo se ale zcela jistě o tisíce korun. V případě dopadení a prokázání viny hrozí zloději za tr. čin krádež až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Neznámý zloděj ukradl peníze určené na opravu Libušína už jednou, a to na začátku července. Tenkrát nevzal celou pokladničku, tak jako včera, ale vypáčil ji a vzal peníze viz související dokumenty. 
 
Pachatele zachytily kamery monitorující prostor, kde byla kasička umístěna. Z kamerových záznamů jsme pořídili fotografie muže, který sbírku odcizil. Kdo by ho poznal, ať kontaktuje linku 158.
 
 6. srpna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem