Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další ještě větší zátah na zloděje

Policisté napočítali šedesát šest případů. 

       Opět čáru přes rozpočet udělali sedmi lotrasům kriminalisté z Příbrami. Po velké akci z konce října, kdy bylo obviněno šest lidí nejen za krádeže, nikdo neusnul na vavřínech. Jelo se dál. Další „šťára“, týkající se majetkové kriminality přinesla ovoce.

      Sedm osob ve věku od dvaadvaceti do šestadvaceti let z Příbramska si vyslechlo obvinění za krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, poškození cizí věci a také jeden z nich ještě nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

      Od dubna letošního roku se v šedesáti šesti případech ať už samostatně, či ve spolupachatelství vloupali, nebo pokoušeli vloupat do motorových vozidel po celém Příbramsku ale i Táborsku, do budov společností, veterinární kliniky, do prodejen, fotbalových kabin, nemocnice. Kradli zavazadla a věci z vozidel, nářadí, kamery, kosmetiku, autorádia, notebooky, fotoaparáty, platební karty, elektroniku, zlato, alkohol, navigace, oděvy, finanční hotovost. Muži se obohatili o věci za téměř dva a půl milionu korun a na poškození škoda přesáhla dvě stě tisíc korun. Nejstarší z nich pak od konce minulého roku do současné doby neoprávněně po Příbramsku prodával psychotropní látku matamfetamin (pervitin), za více jak devadesát tisíc korun.

    Nyní můžou v chládku strávit až pět let.

Dne 14. listopadu 2012                                                                                                                                       por. Bc. Lenka Pavlová

vytisknout  e-mailem