Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další „dvoutisícový“ podvod

Tábor – Sezimovo Ústí – Zloděj okradl důchodce.  

 

Policisté opět důrazně varují. Nevěřte nikomu cizímu, kdo vám pod jakoukoliv záminkou nese peníze. Většinou platí pětitisícovou bankovkou s tím, že vám náleží 2 000 korun a požaduje vrátit 3 000 korun zpět. Je to zloděj, který vás chce okrást o vaše životní úspory! Nepouštějte ho do svého bytu či domu, zapamatujte si jeho popis a okamžitě volejte policii na linku 158.

            Policisté pátrají po zloději, který kolem druhé hodiny odpolední dne 18. května 2009 okradl v Kánišově ulici v Sezimově Ústí staršího muže. V době, kdy důchodce pracoval na své zahrádce, vnikl do jeho domu, kde odcizil uloženou finanční hotovost. Při odchodu byl ale majitelem přistižen. Zloděj však pohotově reagoval osvědčeným trikem, že je zástupcem elektrických podniků a nese přeplatek ve výši 2 000 korun, přičemž okamžitě předával překvapenému důchodci pětitisícovou bankovku a požadoval vrátit 3 000 korun zpět. Tím se opět vnutil zpět do bytu, kde v průběhu vyřizování celé podvodné záležitosti zjistil další místo, kde má důchodce uložené peníze. Ty samozřejmě v nestřeženém okamžiku odcizil a rychle dům opustil. Starého muže tak připravil o několik tisíc korun  jeho životních úspor.

            Dle popisu poškozeného byl pachatelem muž ve věku kolem 40 let, mohutnější, asi 180 cm vysoké postavy. Oblečen byl do obleku a v ruce držel tašku, tzv. diplomatku. Bližší informace k popisu zloděje nebyl okradený důchodce schopen policistům podat.

            Případ šetří policisté Obvodního oddělení Sezimovo Ústí. Žádají tímto každého, kdo by mohl k uvedenému případu poskytnout jakékoliv další informace, aby kontaktoval policisty na telefonních linkách 974238730 či 158. Děkujeme.

tel.158.jpgtel.158.jpg

vytisknout  e-mailem