Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Další dva senioři na Zlínsku se stali obětí zloděje

ZLÍNSKO: Dávejte si pozor na svoje finance!  

Za pouhý týden přijali policisté z obvodních oddělení ve Zlíně a ve Valašských Kloboukách hned dvě velmi podobná oznámení o okradení seniora neznámým mužem. Postup byl v obou případech téměř totožný: cizí muž přistoupil k vozidlu, které stálo na parkovišti u supermarketu a v němž seděl senior. Naklonil se do okýnka a zeptal se na cestu do jiného města. Následně začal řidiči nabízet různé zboží, za něž požadoval pět set korun. V okamžiku, kdy senior vytáhl peněženku, zloděj nelenil, využil pomalých reakcí staršího člověka a z jeho peněženky bleskově vzal co největší bankovku. Do auta ještě stačil vhodit nabízené bezcenné zboží (holicí strojek, hodinky..) a odjel pryč. Většinou jsou starší lidé natolik překvapeni rychlou reakcí zloděje a následným okradením, že si nestihnou zapamatovat auto, kterým pachatel přijel a často nejsou schopni ani popsat zloděje, s nímž pár minut předtím mluvili z očí do očí.

 

Varujeme všechny starší lidi před podvodníky!

Nedávejte se do řeči s cizími lidmi, zásadně odmítejte nabízené zboží na ulici, na parkovišti, či kdekoli jinde.

Nenoste peněženku v ruce, naopak ji mějte vždy uschovanou v příruční tašce, kabelce nebo v kapse uvnitř oděvu.

Nikdy před cizími lidmi peněženku neotvírejte!

Pokud se i přes veškerou obezřetnost stanete obětí krádeže či podvodu, ihned nahlaste okradení na linku 158 a snažte si zapamatovat co nejvíce informací, které by mohly vést ke ztotožnění pachatele.

Požádejte svědky události, aby byli k dispozici policistům při popisu podvodníků či jejich vozidla. Pro tento případ mohou svědkové na místě zanechat svůj telefon, policisté je sami zkontaktují.

 

25. srpna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem