Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další důvěřivá důchodkyně

Nechala se podvést 

     Další důchodkyně zaplatila za svoji důvěřivost.

     Neznámá žena oslovila v Bystřici  třiasedmdesátiletou důchodkyni s tím, že za ní jde  na doporučení jejího ošetřujícího lékaře. Sdělila jí, že se stala vítězem soutěže a vyhrála tři kusy dek za velmi výhodnou cenu sedmi tisíc korun. Důchodkyně deky nejdříve nechtěla, ale když zjistila,  že je žena nabídne sousedům, tak nakonec kývla a vzala si je. Neznámé ženě za ně dala sedm tisíc korun.  Ta si však postupně ještě řekla celkem o čtyři tisíce.  Takže důchodkyni "speciální" deky přišly nakonec na rovných jedenáct tisíc korun. Když však po prodávající chtěla doklad od koupeného zboží, žena slíbila, že pro potvrzení dojde do auta a už se nevrátila. Poškozená ji už jen zahlédla, jak odjíždí v modré dodávce.  

     K  popisu pachatelky uvedla, že  byla ve věku 25 až 30 let, vysoká 165 centimetrů, štíhlé postavy, světlé pleti a mluvila česky. 

     Benešovští policisté případ šetří jako podezření ze spáchání trestného činu podvodu.  Občany upozorňují, aby  si na lidi, kteří je osloví na ulici nebo doma, dávali pozor, nedůvěřovali jim a nic od nich nekupovali. 

vytisknout  e-mailem