Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další dopravní nehody se zvěří

BEROUNSKO – Střety vozidel se srnou a s danělou si nevyžádaly žádné zranění osob. 

Po sedmé hodině dne 27. ledna 2020 se stala na Berounsku dopravní nehoda na silnici II. třídy č.114 ve směru jízdy od obce Hostomice na obec Dobříš. Dvaapadesátiletému řidiči jedoucím v osobním vozidle Toyota Hilux vběhla do jízdní dráhy daněla a došlo ke střetu. Zvěř odběhla do lesa a na vozidle byla vyčíslena škoda ve výši 50 000,-Kč.

Předešlého dne 26. ledna 2020 před devátou hodinou vyjížděli dopravní policisté opět k dopravní nehodě se zvěří. V tomto případě došlo ke střetu osobního vozidla značky Škoda Octavia se srnou. Dopravní nehoda se stala na pozemní komunikaci III. třídy v katastru obce Karlštejn. Jednačtyřicetiletému řidiči z lesního porostu náhle do jízdní dráhy skočila srna, která vlivem nárazu uhynula. Předběžná škoda na vozidle činí 45 000,-Kč.

Policisté oba řidiče vyzvali k dechovým zkouškám, které byly s negativním výsledkem. Při dopravních nehodách nedošlo k žádnému zranění osob. Dopravní nehody jsou v šetření.   

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při projíždění pozemních komunikací poblíž lesních a polních  porostů  velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách je zvěř dezorientována, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to  právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
29. ledna 2020

vytisknout  e-mailem