Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další dopravně bezpečnostní akce zaměřená na motorkáře

MĚLNICKO - Teplé počasí láká na silnice motorkáře. 

V uplynulém víkendu, od pátku 24. června 2022, proběhla další dopravně bezpečnostní akce zaměřená na motorkáře.

Hlavním cílem tohoto bezpečnostně preventivního opatření je ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti na pozemních komunikacích a zintenzivnění činnosti Policie České republiky na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, a to v souvislosti s preventivním projektem zaměřeného na viditelnost motocyklistů.

Policisté kontrolovali zejména dodržování nejvyšší povolené rychlosti, požívání alkoholických nápojů či jiných návykových látek, technický stav vozidel, způsob jízdy a dodržování pravidel silničního provozu nejen motocyklisty, ale i ostatními účastníky silničního provozu. Hlídky byly umístěny na úsecích, kde jezdí nejvíce motorkářů. Jednalo se o silnici I/9 vedoucí z Mělníka na Českou Lípu.

Během akce zkontrolovali téměř stovku motocyklistů. Jejich nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti a předjíždění na plné čáře. V obci Chudolazy jeden z motorkářů překročil nejvyšší dovolenou rychlost v obci dokonce o více než 30 km/h. Policisté mu naměřili rychlost 83km/h. 

Policisté při kontrolách rozdávali motorkářům reflexní šle, a to hlavně řidičům a jejich spolujezdcům, kteří neměli reflexní oděv. Motorkáři jsou velmi ohroženou skupinou v silničním provozu. Reflexní prvky výrazně zvýší jejich viditelnost na silnicích.

Projekt byl motorkáři a ostatními účastníky silničního provozu vnímán velmi pozitivně, o čemž svědčí i přiložené fotografie. V dalších dopravně bezpečnostních akcí budou mělničtí policisté pokračovat i nadále.

por. Mgr. Markéta Johnová
27.6.2022

Odkazy do noveho okna

DBA moto

DBA moto 

Detailní náhled

DBA moto

DBA moto 

Detailní náhled

DBA moto

DBA moto 

Detailní náhled

DBA moto

DBA moto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem