Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Další dění na Masters of Rock 2017 z pohledu policistů

ZLÍNSKO: Stany se staly terčem zlodějů. 

Další den festivalu Masters of Rock je za námi. Desítky policistů každý den zajišťují bezpečný průběh akce, klid a veřejný pořádek a eliminují protiprávní jednání na minimum. Samotné opatření bude probíhat až do pondělí, kdy Vizovice opustí i ti nejvytrvalejší návštěvníci letošního festivalu.

V letošním roce se ve velkém staly terčem zlodějů věci ve stanech. Pachatelé stany vykrádají nejen během den, kdy jejich majitelé jsou pryč, ale především v nočních hodinách, kdy ve stanech spí návštěvníci festivalu. Pachatelé se zaměřují především na mobilní telefony a peněženky, ze kterých berou finanční hotovost, která v mnoha případech je nemalá. Nebylo tomu jinak ani v pátek, kdy během dne přišlo oznámit na místní obvodní oddělení hned pět lidí, že jim ze stanu během spánku někdo odcizil jejich osobní věci. Celková škoda odcizením se vyšplhala na třicet tisíc korun. Dosud neznámý pachatel se tak dopustil trestného činu krádež a hrozí mu dva roky odnětí svobody.

Opětovně tedy doporučujeme, aby lidé cenné věci nenechávali volně odložené ve stanech. Mobily, fotoaparáty, peníze či doklady je lepší mít přes noc schované u sebe ve spacích pytlech, neboť zloději vykrádají i stany, ve kterých jejich majitelé spí. Během dne je lepší, mít je všechny u sebe. Policisté v uniformách i v civilu prochází stanová městečka a snaží se tyto krádeže co nejvíce minimalizovat. Přesto musejí návštěvníci i samotní obyvatelé Vizovic převzít za své věci odpovědnost sami a být více obezřetní.

Policisté od samého začátku festivalu provádějí na místním obvodním oddělení u řidičů kontrolní test na přítomnost alkoholu v dechu. Čehož již pár řidičů využilo. Přestože řidiči mohou využít této bezplatné služby, během pátečního a sobotního dne řešili policisté hned šest řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. Další dva byl pozitivní na drogy. 

Dále kriminalisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili čtyřiačtyřicetiletému cizinci podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a nebezpečné vyhrožování, neboť v pátek v brzkých ranních hodinách při hádce vytáhl plynovou zbraň. Tou poté začal ohrožovat ostatní návštěvníky festivalu. Před hlavním vchodem do areálu  nakonec došlo k výstřelu.  Nikdo naštěstí ale nebyl zraněn. Střílející muž skončil v rukou policistů a následně v policejní cele k vystřízlivění. Muži tak nyní hrozí až tři roky odnětí svobody. Muž si tak letošní ročník festivalu moc neužil, protože na rozhodnutí soudu o trestu čeká v policejní cele.

15. července 2017, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem