Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další dealer pervitinu odhalen

J.Hradec – Č.Velenice – Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili OPL.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Podezřelý cizinec, žijící  dlouhodobě na území ČR,   přinejmenším v období od měsíce července 2017 do 18. února 2020 zejména v hotelu v Českých Velenicích,  ale i jinde ve městě, měl se zištným úmyslem neoprávněně prodat  pervitin (metamfetamin) v nejméně   780 případech v množství desítek gramů   dalším uživatelům této omamné a psychotropní látky, kdy z této činnosti měl mít  finanční prospěch ve výši nejméně 200 000 korun.  OPL měl poskytovat  i přesto, že věděl o jakou látku  se jedná  s tím, že  nakládání s touto látkou je možné pouze na zvláštní povolení, jehož není držitelem.

Dne 18. února 2020 v ranních  hodinách jindřichohradečtí kriminalisté  ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení Suchdol nad Lužnicí a Třeboň provedli zadržení podezřelého muže. Následně kriminalisté z oddělení obecné kriminality  u podezřelého muže provedli domovní prohlídku a prohlídku jiných prostor a pozemků, při nichž zajistili omamné a psychotropní látky.  Podezřelého muže umístili do policejní cely při OOP J.Hradec. Policejní komisař  služby kriminální policie a vyšetřování z J.Hradce  téhož dne 18. února vyhotovil usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, které podezřelému cizinci předal. 

Dne 19. února 2020 policejní komisař  podal podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který však nebyl akceptován. Obviněný  muž byl téhož dne večer  ze zadržení  propuštěn. Nyní je jindřichohradeckými kriminalisty trestně stíhán na svobodě. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody  na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

25. února  2020

vytisknout  e-mailem