Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další dealer obviněn

LITOMĚŘICKO – Skončil rovněž ve vazbě… 

V nedávné době jsme veřejnost informovali o objasněném případu dealerství drog ve Štětí. Litoměřickým kriminalistům zaměřeným na tuto problematiku se podařilo objasnit další případ dealerství drog a tentokrát byli úspěšní na Lovosicku. Na případu rovněž pracovali intenzivně několik měsíců. Šetřením zjistili, že od ledna 2022 měl dvaačtyřicetiletý Lovosičan prodávat či bezúplatně předávat pervitin, který měl získávat od jiných osob. Pervitin měl distribuovat osobám z řad toxikomanů v Lovosicích a okolí. Byly zadokumentovány desítky případů distribuce této látky.

Při domovní prohlídce došlo k zajištění věcí sloužících k prodeji a užívání drogy a také věci, u kterých je podezření, že pocházejí z trestné činnosti. Lovosičan se výše uvedeného jednání měl dopouštět i přesto, že byl za obdobnou činnost v nedávné době pravomocně odsouzen a potrestán. Protiprávního jednání se měl dopouštět, ač byl ještě v „podmínce“. Obvinění pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy si převzal. V případě soudem uznané viny mu hrozí až 10 let pobytu ve vězení.
S ohledem na to, že obviněný muž byl již za stejný delikt v nedávné době stíhán a mohl by v trestné činnosti pokračovat, podala policie státnímu zástupci podnět k návrhu na vazební stíhání, ten podnět akceptoval a soudu předložil návrh na vazbu. Soud v Litoměřicích následně vazbu na obviněného uvalil. Vyšetřování nadále pokračuje.


5. ledna 2023
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem