Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Další co chtěl ujet policistům

Vysokou rychlostí jízdy upoutal pozornost policistů a ti se ho rozhodli zkontrolovat. Místo zastavení však začal hlídce ujíždět. 

Ve středu večer, krátce po desáté hodině, upoutal pozornost hlídky pohotovostní motorizované jednotky řidič, který se prohnal vysokou rychlostí ulicí Povltavská v Praze 7. Policisté jeho vozidlo dojeli na Trojském mostě, kde za pomoci majáků a nápisu STOP, dali řidiči jasný pokyn k zastavení. Ten však místo toho velmi prudce zvýšil rychlost jízdy a začal policistům ujíždět. V průběhu pronásledování se snažil policisty několikrát zmást tím, že předstíral zastavení, ale v momentě, když ho předjeli, tak odbočil do vedlejší ulice a opět začal zrychlovat. Nakonec se mu stala osudnou ulice Na Košince, která končí průmyslovým areálem a dále je neprůjezdná. Policisté pod hrozbou namířené střelné zbraně mladého řidiče zadrželi a následnou lustrací hned zjistili, proč ujížděl. Dvacetiletý muž měl totiž vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel a za volantem tak neměl vůbec co dělat. Následně provedená dechová zkouška u řidiče neprokázala žádný alkohol v dechu a test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl také negativní. 

Policisté dvacetiletého muže převezli na blízké místní oddělení, kde si vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi. 

por. Richard Hrdina - 12. dubna 2024

vytisknout  e-mailem