Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další člověk naletěl podvodníkovi

KLADENSKO – Nakupoval přes internetový portál. 

Kladenští policisté přijali včera oznámení od čtyřiadvacetiletého muže z Kladna. Ten 15. srpna 2016 reagoval na inzerát ohledně prodeje herní konzole za částku 6.000,- Kč. Mladík ještě téhož dne zaslal prodávajícímu finanční hotovost, nicméně mu objednané a zaplacené zboží do dnešního dne nedorazilo. Navíc „obchodník“ přestal s poškozeným komunikovat. Nereaguje na žádné zprávy a poškozený navíc následně zjistil na dalším portálu, že se jedná o podvodníka, který herní konzoli nabízel více lidem. Případ je prošetřován jako přečin podvodu a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté opětovně varují občany, aby nekupovali zboží přes neprověřené internetové obchody!

Věnujte výběru internetového obchodu velkou pozornost a zboží si nechte zasílat pouze na dobírku, nebo plaťte prodejci až při převzetí zboží.

Podvodné internetové obchody zákazníci rozpoznají tak, že jsou nového data založení, nejsou na ně kladné recenze, neobsahují kontaktní telefonní číslo do provozující společnosti, firma uvedená jako provozovatel má jako předmět podnikaní zcela jiný obor. Ceny jsou výrazně nižší, obchody zpravidla nemají kamennou provozovnu a objednané zboží nelze zaplatit a vyzvednout osobně.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
24. srpna 2016 

vytisknout  e-mailem