Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dálniční oddělení v Pravech studenty nadchlo

KRAJ – padesátka studentů okusila práci policistů 

Zajímavé a nevšední dopoledne trávilo padesát studentů v doprovodu pedagogů dne 23. dubna 2018 na dálničním oddělení v Pravech, které v Královéhradeckém kraji dohlíží na bezpečnost a plynulost provozu na svěřeném území dálniční sítě D11. 

Jednalo se o studenty třetího ročníku Střední školy veřejnoprávní se sídlem v Třebechovicích pod Orebem, kteří již o většině činností Policie ČR mají povědomí. Policisté sloužící na dálničním oddělení v Pravech pro ně připravili poutavý program, v němž nechybělo ani předvedení specifických vozidel sloužících při výkonu služby na dálnici D11. 

Pozornost studentů směřovala i k záznamové technice, k motocyklům, které policisté rovněž v Pravech používají. Studenti si mohli v praxi vyzkoušet měření radarem, použití testu na drogy a samozřejmě praktické použití Drägeru, tedy přístroje, kterým je v dechu osob zjišťována přítomnost alkoholu. Policisté studentům poskytli zajímavé informace k přestupkům či trestným činům řešeným v praxi, a to včetně kuriozit,
s nimiž se během služby rovněž setkávají. 

Díky policistům z dálničního oddělení v Pravech, kteří pečlivě připravili a takzvaně „na míru ušili“ pro školní výpravu poutavý program, byli doprovázející lektoři a samozřejmě studenti nadšeni, což dokazuje i jasný zájem části z nich o práci u Policie ČR. 

mjr. Bc. Jan Čížkovský
24. dubna 2018; 14:40 h 
 

Odkazy do noveho okna

Exkurze studentů v Pravech

Exkurze studentů v Pravech 

Detailní náhled

Exkurze studentů v Pravech

Exkurze studentů v Pravech 

Detailní náhled

Exkurze studentů v Pravech

Exkurze studentů v Pravech 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem