Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dálniční hlídky kontrolovaly nejen alkohol

ÚSTECKÝ KRAJ – V síti uvázli řidiči pod vlivem i nadměrný kamion. 

Policisté z dálničního oddělení v Řehlovicích se v pondělí během brzkých ranních a dopoledních hodin zaměřili dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek zejména řidiči nákladních vozidel a autobusů. Kontrolovali ale i dodržování ostatních pravidel silničního provozu. Během akce policisté provedli 76 dechových zkoušek a  8 řidičů se podrobilo testům na návykové látky.

Alkohol policisté odhalili u zahraničního řidiče kamionu, který v 6 hodin ráno „nadýchal“  1,83 promile. Řidič skončil v policejní cele a ve zkráceném přípravném řízení se bude zpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Pozitivní test na návykovou látku Canabis měl rovněž zahraniční řidič nákladní soupravy, který odmítl odběr krve. Tomu policisté zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a uložili kauci 25 tisíc korun. Hrozí mu zákaz řízení na 1 až 2 roky a pokuta ve správním řízení ve výši 25 až 50 tisíc korun.

Kromě toho policisté odhalili také kamion, který byl o 1 metr delší, než povolují předpisy. Řidiči byla uložena pokuta ve výši 10 tisíc korun, dopravci pak kauce 50 tisíc korun. Navíc musí s další jízdou počkat na vystavení povolení ke zvláštnímu užívání silnic, doprovod a zaplatit správní poplatek.


 

por. Šárka Poláčková
KŘP Ústeckého kraje
5. 10. 2021

Odkazy do noveho okna

D8 - alkohol a návykové látky

D8 - alkohol a návykové látky 

Detailní náhled

D8 - alkohol a návykové látky

D8 - alkohol a návykové látky 

Detailní náhled

D8 - nadměr

D8 - nadměr 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem