Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dálnice 2011

Olomoucký kraj – Dne 14. 10. 2011 proběhlo na teritoriu vojenského letiště v Prostějově takticko-strategické cvičení složek Integrovaného záchranného systému.  

Hlavním cílem této speciální součinnostní akce, která se konala pod názvem: „Dálnice 2011“, bylo prověřit koordinaci složek Hasičského záchranného sboru, Policie České republiky, Rychlé záchranné služby, Vězeňské služby, Celní správy, Městské policie Prostějov a Krizového štábu Olomouckého kraje. Do cvičné akce byla nasazena i Letecká služba Policie České republiky.

Hlavním úkolem policejních sil bylo na poměrně rozsáhlém území rychlostní komunikace a to v obou směrech provést uzávěry, vyznačit objízdné trasy pro ostatní účastníky silničního provozu a zadokumentovat jednotlivé dopravní nehody. Při mimořádné události sehráli důležitou roli příslušníci Pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, kteří zajišťovali uvnitř uzavřené zóny veřejný pořádek, střežili provizorně zřízené heliporty, naváděli vrtulníky na místo přistání a informovali řidiče o aktuální situaci na uzavřené komunikaci.

Policisté dále prováděli pátrání po nezvěstných osobách a pomáhali ostatním složkám Integrovaného záchranného systému v plnění jejich úkolů. K hromadné dopravní nehodě byl také vyslán policejní tým krizové intervence a posttraumatické intervenční péče, který poskytoval pomoc účastníkům jednotlivých dopravních nehod. Celkově bylo do akce nasazeno přes třicet policistů.

Výsledky mimořádně rozsáhlého cvičení ukázaly, že Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje a jeho územní odbory mohou rychle a flexibilně reagovat na vzniklé dopravně bezpečnostní hrozby. 

Fotogalerie

por. Mgr. Michal Pižurin
14. 10. 2011 
 

vytisknout  e-mailem