Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Daleko neutekly

DĚČÍN - Daleko neutekly; Nebezpečné telefonáty; Nedá si pokoj; Klub rváčů nejen v pátek v televizi 

Policisté z Rumburku sdělili obvinění dvěma výtečnicím, které se v sobotu třináctého února vloupaly do rekreační chaty. Zde si připravily k odcizení množství různých věcí, zejména elektrické ruční nářadí, obrazy a porcelán. Kdosi je však vyrušil, a obě i s částí věcí z místa utekly. S lupem byly zadrženy v bezprostřední blízkosti objektu. Škoda, kterou způsobily, se blíží osmdesáti tisícům. Za opakované vloupání, krádeže a porušování domovní svobody si mohou pobýt za mřížemi až tři roky.
 
Nebezpečné telefonáty
Děčínská policie šetří případ nebezpečného vyhrožování, kterého se má dopouštět devětatřicetiletý muž na své bývalé přítelkyni. Již čtyři dny ženu v opakovaných telefonátech zužuje tím, že jí slibuje újmu na životě. Vzhledem k tomu, že jí v minulosti již fyzicky napadl, vzbudil důvodnou obavu o její život. V případě prokázání viny může hrozit hrozícímu až rok žaláře.
 
Nedá si pokoj
Děčínská policie sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření dvaadvacetiletému muži, který v lednu tohoto roku, z volně přístupné chodby areálu Mateřské školy, odcizil kovovou káru na rozvoz jídla za necelé čtyři tisíce korun. Za podobnou trestnou činnost byl již v minulosti trestán. Díky tomu teď může dostat až tři roky pobytu za mřížemi.
 
Klub rváčů nejen v pátek v televizi
V sobotu třináctého února večer bylo v České Kamenici před jednou místní restaurací rušno. Do křížku se zde dostali dva muži ve věku 24 a 34 let. Začali slovní rozepří a skončili rvačkou, při které si oba způsobili zranění v obličeji. Mladší z rváčů útočil na staršího i v přítomnosti dorazivší policejní hlídky, takže musel být zpacifikován použitím dovedností sebeobrany. Následně jim bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z výtržnictví a napadení, za což mohou na vyvětrání horkých hlav dostat až dva roky v chládku.
 
nprap. Petra Trypesová
Děčín dne 15. 2. 2010
 
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem