Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dal si Kozla a řídil NA s přívěsem

J.Hradec – S nezajištěným bagrem byl chycen dopraváky při jízdě hned dvakrát. (Hlasová schránka 974 233 116) 

Dopravní policisté z J.Hradce v ulici Rezkova u BČS, v rámci dohledu nad BESIP dne 11. února kolem 13:10 hodin zastavili a kontrolovali  řidiče, jenž řídil nákladní automobil  Toyota Hilux  s přívěsem, na kterém přepravoval nezajištěný bagr.Řidič se podrobil  dvěma po sobě jdoucím dechovým zkouškám, při nichž opětovně nadýchal nejméně 0,50 promile. S naměřenými hodnotami na místě souhlasil. Dopravním policistům měl sdělit, že v poledne vypil jedno jedenáctistupňové pivo Kozel. Policisté řidiči na místě zadrželi  řidičský průkaz  a další jízdu s nákladním vozidlem s přívěsem mu zakázali.  Řidič byl  na místě poučen o právních důsledcích svého jednání, čemuž porozuměl.

 Stejná hlídka dopravních policistů nevěřila vlastním očím, když o 40 minut později  ve 13:50 hodin  spatřila téhož řidiče, který opět i přes uložený zákaz další jízdy, řídil  vozidlo Toyota Hilux na kterém dále přepravoval nezajištěný bagr a to z J.Hradce směrem na K.Řečici. Policisté řidiče znovu zastavili v obci Děbolín. Řidič se opětovně podrobil dvěma dechovým zkouškám. Při první nadýchal opět  nejméně  0,50 promile. Druhá dechová zkouška pak prokázala nejméně 0,40 promile alkoholu v dechu řidiče.

 Jelikož řidič neuposlechl zákaz další jízdy   a byl předpoklad, že by v jízdě mohl opětovně  pokračovat, bylo ve spolupráci s městskou policií J.Hradec  přikročeno k zabránění v další jízdě a to použitím technického prostředku ( tzv.botičky) k zabránění odjezdu vozidla. Dopravní policisté přestupkové jednání  řidiče řádně zadokumentovali. Spisový materiál postoupí správnímu orgánu k projednání. Zde hrozí přestupci pokuta do výše 20 000 korun.

Řidiči  položme si otázku: Jakou je hrozbou v silničním provozu řidič, který  posilněn alkoholem, řídí nákladní automobil s přívěsem, na němž veze nezajištěný bagr?  Jaké by byly  následky případné dopravní nehody? Řidiči stále platí nulová tolerance alkoholu za volantem!

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

13.února  2020

vytisknout  e-mailem