Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

D1, nehoda dvou nákladních vozidel

Ms kraj: Do kamionu s defektem narazil další kamion 

Dnes kolem 5:20 hodin došlo na 301. kilometru dálnice D1 u Lipníku nad Bečvou (Olomoucký kraj), ve směru na Brno, k dopravní nehodě, u které zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Okolnostmi nehody se zabývají moravskoslezští policisté, konkrétně z dálničního oddělení Mankovice.

Z dosud zjištěných informací vyplývá, že řidič (ročník 1974) nákladního vozidla, převážející stavební materiál, z důvodu defektu zpomalil a nažil se, zřejmě částečně jízdou i v odstavném pruhu, opustit v co nejkratší době dálnici. V té chvíli do něj zezadu narazilo další nákladní vozidlo. Jeho řidič (ročník 1975) utrpěl zranění a byl předán do péče zdravotníkům. Provedené dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní.

V místě, které se stalo po nehodě v podstatě neprůjezdné, se začaly tvořit kolony. Policisté korigovali dopravu a odkláněli řidiče jedoucí ve směru na Brno přes objízdné trasy. Kolem 7:45 hodin bylo možné zprůjezdnit jeden jízdní pruh a odklon přes Hranice byl ukončen. I nadále bylo však zapotřebí místem projíždět s maximální opatrností, za dodržení dopravního značení a pokynů policistů. Částečné omezení trvalo až do dalšího dne, neboť v místě došlo odpoledne k nehodě 4 kamionů. 

Policisté dálničního oddělení Mankovice provedli fotografickou a topografickou dokumentaci a zjišťují další skutečnosti, které se nehody týkají. I nadále se budou nehodovým dějem, včetně příčin a míry zavinění, zabývat.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 16. října 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem