Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

D1, nehoda čtyř kamionů

Ms kraj: Řidič nákladního vozidla nedobrzdil 

Včera kolem 16:40 hodin došlo na 302. kilometru dálnice D1 u Lipníku nad Bečvou (Olomoucký kraj), ve směru na Brno, k dopravní nehodě čtyř nákladních vozidel. Jedná se o místo s částečně omezeným provozem, neboť zde probíhaly odklízecí práce po nehodě ranní (2 nákladní vozidla), kde se netvořily sice nehybné kolony, ale řidiči museli v úseku zpomalit.  

Okolnostmi rovněž této nehody se zabývají policisté z dálničního oddělení Mankovice. Zasahovaly u ní všechny složky integrovaného záchranného systému, kromě policistů z Moravskoslezského kraje, kterým poskytovali součinnost kolegové z kraje Olomouckého, se jednalo o zdravotníky a hasiče z Olomouckého kraje.

Dle předběžně zjištěných informací jel řidič (ročník 1954) nákladního vozidla převážející hutní materiál v koloně. Nedobrzdil a narazil do před ním jedoucího kamionu. Ten měl potlačit další dva kamiony, kdy jeden z nich vyjel mimo komunikaci na travnatou plochu. Při nehodě byl zraněn řidič, který je podezřelý je zavinění kolize. Byl předán zdravotníkům. Vzhledem k transportu do nemocnice nebyla na místě provedena dechová zkouška.

Policisté museli opětovně úplně uzavřít místo pro průjezd a korigovali dopravu. Řidiče naváděli na objízdné trasy. V průběhu večera a noci probíhaly práce na odklízení následků nehody, kdy bylo možno střídavě částečně dálnici zprůjezdnit, ale poté nutno opět uzavřít. Aktuálně je zprovozněn levý jízdní pruh, vše v zájmu bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Žádáme řidiče o maximální opatrnost, samozřejmostí je dodržování dopravního značení a pokynů policistů.

Policisté dálničního oddělení Mankovice provedli na místě příslušnou dokumentaci. I nadále se budou zabývat nehodovým dějem, včetně příčin a míry zavinění.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 17. října 2023

vytisknout  e-mailem