Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Cyklistky na výletě havarovaly

BŘECLAVSKO: Cyklistická sezóna někdy přináší i stinné stránky. 

Cyklistická sezóna je v plném proudu a do našeho regionu zamířilo na výlety a dovolené mnoho cyklistů. Dopravní policisté ve středu řešili hned dvě události, při kterých se zranily cyklistky, které byly na výletě po krásách jižní Moravy. První žena jela z kopce směrem k Valticím a plně se nevěnovala řízení. Vyjela vpravo mimo komunikaci, kde následně havarovala. Zraněná cyklistka utrpěla zranění a byla převezena do nemocnice k ošetření. Další cyklistka havarovala u Dolních Věstonic, když nezvládla zpomalování a následné zastavení svého jízdního kola. Při pádu z kola si způsobila zranění a byla odvezena k ošetření do nemocnice.

Od začátku letních prázdnin řešili policisté na Břeclavsku již osm událostí, při kterých havaroval cyklista nebo byl účastníkem dopravní nehody s jiným vozidlem. V dalších případech, kdy padaly pokuty, řešili policisté neukázněné cyklisty, kteří nerespektují dopravní značení (například zákaz vjezdu „všech“ vozidel) nebo za snížené viditelnosti jedou bez řádného osvětlení jízdního kola.

Nedejte si zkazit požitek z cyklovýletu. Jezděte bezpečně, používejte kolo v dobrém technickém stavu, používejte ochrannou přilbu, buďte vidět. Nespoléhejte na to, že vám každý řidič uhne, jezděte při pravém okraji vozovky, jednotlivě za sebou. Dodržujte dopravní předpisy stejně jako motoristé. A samozřejmě také zákaz požívání alkoholu před jízdou a během jízdy – i pro cyklisty stále platí nulová tolerance. A nezapomínejte i na zabezpečení jízdních kol před krádeží.

por. Bc. Petr Zámečník, 16. 7. 2020

vytisknout  e-mailem