Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cyklistku převážel vrtulník, spolujezdec z dvojkola vyvázl s lehkým zraněním

VSETÍNSKO: Víkendové dopravní nehody cyklistů.  

Čtyři dopravní nehody s účastí cyklistů řešili uplynulý víkend dopravní policisté. Dva cyklisté byli opilí, jednu cyklistku převážel do nemocnice vrtulník a dále policisté řešili nehodu dvojkola.
 
Nejvážnější ze čtyř dopravních nehod cyklistů je havárie čtyřiadvacetileté cyklistky v katastru Horní Bečvy. Mladá cyklistka jela po kamenité cestě od hotelu Martinák směrem k centru obce, přičemž nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze vozovky, na nerovném povrchu ztratila kontrolu nad řízením kola, přepadla přes řídítka a spadla na silnici. Utrpěla zranění, které si vyžádalo letecký převoz do ostravské fakultní nemocnice. Dechovou zkoušku nebylo možné vzhledem ke zranění provést, proto jsme v nemocnici nařídili odběr krve.
 
Lehké zranění utrpěl opilý cyklista při sobotní nehodě v Jarcové. Osmatřicetiletý cyklista z Valašského Meziříčí nedal při vyjíždění z vedlejší cesty přednost v jízdě pětatřicetileté řidičce ve vozidle zn. Citroën. Cyklista narazil hlavou do čelního skla vozidla a pak se sesunul na vozovku. Se zraněním ho odvezla do nemocnice rychlá záchranná služba. Tam se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Nadýchal 2,61 promile.
 
Pod vlivem alkoholu byla třiačtyřicetiletá cyklistka ze Vsetína, která havarovala v neděli kolem šesté hodiny večer poblíž obce Branky. Cyklistka nezvládla řízení bicyklu, sjela do příkopu a následně přepadla přes řídítka. Způsobila si lehké zranění, které si vyžádalo převoz do valašskomeziříčské nemocnice. V dechu měla půl promile.
 
Čtvrtá nehoda, kterou dopravní policisté šetřili, je poměrně neobvyklá. Jedním z účastníků bylo totiž dvojkolo. Nehoda se stala v pátek v jednu hodinu odpoledne v katastru obce Pržno. Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý devatenáctiletý řidič Škody Pick-up z obce Rataje. Ten nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, dostal se s vozidlem do smyku, ve kterém přejel do protisměru, kde zrovna jeli dva pánové ze Vsetína ve věku dvaatřicet a osmašedesát let na dvojkole. Starší z mužů utrpěl po střetu lehké zranění. Dechové zkoušky byly jak u řidiče škodovky, tak u dvaatřicetiletého řidiče dvojkola, negativní.
 
 
13. října 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
Odkazy do noveho okna

dvojkolo

dvojkolo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem