Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Opilý řidič, mrtvá cyklistka

ORLICKOÚSTECKO – Nemohli se dohodnout, kdo řídil. 

Včera večer v 19:25 hodin na silnici č. III/31014 nedaleko obce Písečná u Žamberku došlo k tragické dopravní nehodě. Vozidlo zn. VW Golf stříbrné barvy se zde střetlo s cyklistkou, která na místě utrpěla zranění neslučitelná se životem.   

V autě cestovali tři lidé a k řízení vozidla se policistům nejprve přiznala jednadvacetiletá žena. Kolegové u ní provedli test na alkohol a drogy, oba testy byly negativní. Netrvalo však dlouho a k řízení auta se přiznal druhý ze spolucestujících. Jednadvacetiletý muž, který nadýchal 1,11 promile alkoholu v dechu a navíc má vysloven již třetí zákaz řízení, který mu platí až do srpna 2024.

Policisté v tuto chvíli prověřují veškeré okolnosti a příčiny nehody. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V souvislosti s touto tragickou nehodou žádáme svědky, kteří viděli, jak k nehodě došlo, nebo zaznamenali pohyb vozidla ještě před nehodou, aby se ozvali na číslo 974 580 250 nebo na linku 158.

31. března 2023
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

foto PČR 1

foto PČR 1 

Detailní náhled

foto PČR 2

foto PČR 2 

Detailní náhled

foto PČR 3

foto PČR 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem