Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cyklisté v Bělovsi bezpečněji

NÁCHODSKO – Policie se zúčastnila otevření nového úseku cyklostezky 

strihani paskyStříhání pásky/Foto archiv Policie ČR
Zástupci náchodské policie byli v úterý 13. listopadu 2012 zástupci města Náchod pozváni na slavnostní otevření úseku cyklostezky pod Slánským mostem. Cyklostezka, na jejíž realizaci spolupracovali a odborně dohlíželi, významným způsobem přispěje ke zvýšení bezpečnosti pohybu chodců a cyklistů, kteří až do této doby museli překračovat frekventovanou čtyřproudovou mezinárodní silnici 1/33 poblíž hraničního přechodu z Česka do Polska.
 
Vzhledem ke stále stoupající hustotě silničního provozu na nově opraveném povrchu v prostoru hraničního přechodu, kde již osobní ani nákladní automobily nemusely pro špatný stav vozovky snižovat rychlost jízdy, hrozilo neustále nebezpečí střetu cyklistů přejíždějících silnici. Účastníci provozu tak získali mnohem bezpečnější koridor stezky pro chodce a cyklisty, která mimoúrovňovým způsobem překonává nebezpečnou dopravní tepnu. V jarních měsících bude stezka  pro zvýšení bezpečnosti doplněna o vodorovné dopravní značení.
 
Náchodští policisté přejí všem cyklistům i chodcům mnoho bezpečných kilometrů po stezce. Připomínají, že uživatelé této krásné a moderní komunikace by měli v nejužším místě přímo pod mostní konstrukcí, které je limitováno danými podmínkami, dbát zvýšené opatrnosti při vyhýbání a míjení se s protijedoucími. V zimním období by chodci i případní cyklisté měli pamatovat také na to, že komunikace může být namrzlá.  
 
Související odkazy:
 
Cyklostezka pod Slánským mostem v Náchodě-Bělovsi přináší bezpečnost pro všechny
 
Stavba za milión ochrání chodce,cyklisty i bruslaře 
 
 
por. Mgr. Eva Prachařová
15.11. 2012, ve 14.45 hodin
Odkazy do noveho okna

pohled k Malému Poříčí

Otevření cyklostezky Náchod-Běloves, Slá... 

Detailní náhled

pohled od Náchoda

Otevření cyklostezky Náchod-Běloves, Slá... 

Detailní náhled

strihani pasky

Otevření cyklostezky Náchod-Běloves, Slá... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem