Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Cyklisté na dálnici

Tábor – Dokonce i děti na kolečkových bruslích. 

S nastupující cyklistickou sezónou opět přibývá oznámení o výskytu cyklistů na dálnici D3. Jen za poslední týden policisté na dálnici přistihli dva cyklisty, a to na stém kilometru, nedaleko od sjezdu na Jindřichův Hradec a na 68 km v katastru obce Chotoviny. Dokonce přijali oznámení, že v prostoru sjezdu na Soběslav jezdí v odstavném pruhu děti na kolečkových bruslích. Na místo vyslaná hlídka je již ale v uvedené lokalitě nezastihla.
Opětovně upozorňujeme, že dálnice je určena pouze pro motorová vozidla. Cyklisté, stejně jako chodci, nemají na dálnici co dělat, a to zejména z důvodu své vlastní bezpečnosti. Na eliminaci tohoto jednání se policisté důsledně zaměří.
V této souvislosti apelujeme rovněž na cestovní kanceláře, jejichž klienti, nejčastěji cizinci, se odvolávají na itinerář, který je na komunikaci navedl, aby ve svých programech pro cyklisty na tuto problematiku důsledně upozornili a navedli své klienty mimo dálnici, nejlépe na značené cyklostezky.
Rovněž tímto žádáme každého (vyjma řidičů bez handsfree), kdo na D3 zjistí výskyt cyklistů, případně chodců, aby o této skutečnosti neprodleně informoval policisty cestou linky číslo 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
1. června 2014

vytisknout  e-mailem