Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Cyklista usedl za řídítka pod vlivem alkoholu

BLANENSKO: Policisté kontrolovali muže na kole, který nadýchal tři promile. 

V pondělí 25. května v ranních hodinách v Rájci Jestřebí zastavili dopravní policisté jednapadesátiletého muže na jízdním kole. Tento se vydal na cestu značně posilněný alkoholem. Policisté u cyklisty naměřili orientační dechovou zkouškou tři promile alkoholu.  Další jízda mu tak byla zakázána a případ byl zaevidován jako přestupek podle ustanovení o silničním provozu.

V souvislosti s tímto případem znovu apelujeme na to, že stejně jako řidič motorového vozidla ani cyklista nesmí požít alkoholický nápoj nebo užít návykovou látku před jízdou, během jízdy nebo v době, kdy mohl být pod jejich vlivem.

Od čtvrtka do neděle 21. května probíhala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu zaměřená především na alkohol a jiné návykové látky. Zvýšené počty policejní hlídek se pohybovaly také na Blanensku. Policisté během akce zkontrolovali celkem 134 vozidel. U 16 řidičů zjistili dopravní přestupek, většina z nich byla vyřešena na místě blokově, příslušnému správnímu orgánu oznámili 5 přestupků. U 4 řidičů byla naměřena pozitivní dechová zkouška na alkohol.

por. Lenka Koryťáková, 26. května 2020  

vytisknout  e-mailem