Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cyklista se lekl a spadl na auto

LIBEREC - Nyní leží s vážným zraněním v nemocnici. 

Statistika nehodovosti za 16. září 2009

  DN Usmr. TZ/LZ Škody Příčiny Alkohol
16.9.09 5 0 1/2 177 tis.Kč zp.jízdy 1

Hned ráno před sedmou vyjížděli dopravní policisté k nehodě osobního auta s cyklistou. Řidič Oplu Zafira vyjížděl na ulici Dr. M. Horákové od okraje vozovky a přitom se nepřesvědčil, zda někoho neohrozí. Přehlédl tak 49 letého muže na jízdním kole a teń, aby se vyhnul střetu, začal prudce brzdit. Následkem toho přepadl přes řídítka a narazil do boku auta. Přitom utrpěl zranění, které mělo lehčí charakter. Podle předběžných lékařských zpráv by se s ním měl léčit zhruba týden. Policisté rovněž provedli u obou účastníků nehody orientační dechové zkoušky - ty byly negativní.

Další cyklista, který rovněž přepadl přes řídítka, skončil v nemocnici s těžkým zraněním. Nehoda se stala před půl čtvrtou odpoledne. 31 letý cyklista jel po Žitavské ulici, přičemž v letovotočivé zatáčce - na křižovatce s ulicí Hanychovskou - vjel do protisměru. Když viděl, že proti němu jede řidič s VW, začal ihned prudce brzdit. Díky tomu přepadl přes řídítka, spadl na čelní sklo VW a upadl na silnici. Sanita muže odvezla s vážným zraněním do Krajské nemocnice Liberec. Jeho léčení bude zřejmě  trvat déle jak šest týdnů. Policisté provedli u řidiče VW orientační dechovou zkoušku - výsledek byl negativní, u cyklisty byl s ohledem na zranění nařízen kontrolní odběr krve. Okolnosti nehody policisté prošetřují.

S více jak dvěma promile alkoholu zasedl včera před druhou hodinou odpoledne za volant favoritu 56 letý muž. Jeho jízda nemohla skončit jinak, než nehodou. Podnapilý muž měl v Nové Vsi  problémy s průjezdem levotočivé zatáčky, kdy nepřizpůsobil rychlost jízdy, a dostal se do smyku. Následně narazil do svodidel, od nich se vůz odrazil a skončil napříč silnicí. Naštěstí tento nezodpovědný řidič nikoho nezranil a bez zranění vyvázl i on sám. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,12 promile alkoholu. Rovněž byl se souhlasem řidiče proveden kontrolní odběr krve ke zjištění skutečné hladiny alkoholu v době způsobení dopravní nehody. Proti řidiči byly již zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu může hrozit až tříletý trest odnětí svobody.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem