Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Cyklista s více než dvěma promile alkoholu v dechu

BEROUNSKO – I takové jsou výsledky proběhlé dopravně bezpečnostní akce. 

Na berounských silnicích proběhla ve dnech 20. a 21. ledna dopravně bezpečnostní akce zaměřená primárně na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek.

Do této akce se zapojili policisté z Dopravního inspektorátu v Berouně a z obvodních oddělení, kteří zkontrolovali téměř 70 vozidel. Dopravní policisté zjistili u 4 řidičů nedodržení zákazu požívání alkoholických nápojů. Rekordmanem byl 32letý cyklista, u něhož policisté naměřili 2,20 promile alkoholu v dechu. Ve 4 případech zjistili porušení nejvyšší dovolené rychlosti a v 1 případě zjistili policisté jízdu bez řidičského oprávnění.

Alkohol ani jiné návykové látky za volant nepatří. Tyto látky značně ovlivňují schopnosti řidiče. Cílem těchto a podobných akcí je ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit nehodovost na našich silnicích.

Nejenom alkohol je příčinou mnoha dopravních nehod. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod patří ale také nevěnování se řízení nebo nedodržování stanovených rychlostí.

Podobné akce budou na Berounsku v nadcházejících dnech nadále probíhat.

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka P ČR ÚO Beroun
23. ledna 2023

Odkazy do noveho okna

Dopravně bezpečnostní akce

Dopravně bezpečnostní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem