Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Cyklista po poledni nadýchal přes 3 promile

ORLICKOÚSTECKO - Orlickoústečtí dopravní policisté šetří kuriózní dopravní nehodu - střet cyklisty se stojícím vozidlem. 

Dopravní nehoda se stala ve středu 12. října 2022 v 12:15 na křižovatce ulic Lipová a Slatinská ve Vysokém Mýtě. Cyklista jedoucí na Choceň měl při sjíždění z chodníku narazit do pravého boku stojícího vozidla zn. Hyundai s přívěsem, jehož řidič dával přednost ostatním řidičům jedoucím po hlavní pozemní komunikaci. Po střetu s vozidlem cyklista upadl na vozovku, z nehody ale naštěstí vyvázl bez zranění. Na místo dorazili policisté, kteří s oběma řidiči provedli dechové zkoušky. Dechová zkouška u  řidiče vozidla zn. Hyundai vyšla negativně na rozdíl od 43letého cyklisty – řidiče nemotorového vozidla. Ten nadýchal 3,28 promile alkoholu v dechu.

Dopravní nehodu šetří kolegové z Dopravního inspektorátu v Ústí nad Orlicí.

Cyklistovi pod vlivem alkoholu hrozí ve správním řízení sankce až do výše 50.000 korun.

I když cyklistická sezóna pomalu končí, připomeňme si, že  stejně jako řidič motorového vozidla ani cyklista nesmí požít alkoholický nápoj nebo jinou návykovou látku před jízdou, během ní nebo v době, kdy by mohl být pod jejich vlivem. Pod vlivem alkoholu lidé reagují se zpožděním, často přeceňují své schopnosti a zbytečně riskují. Buďte na sebe opatrní.

13. října 2022
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

Foto PČR 1

Foto PČR 1 

Detailní náhled

Foto PČR 2

Foto PČR 2 

Detailní náhled

Foto PČR 3

Foto PČR 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem