Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Cyklista oloupil ženu na koloběžce - aktualizace II

Kriminalisté hledají muže, který oloupil ženu na koloběžce a připravil ji o více než 400 tisíc korun. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu pracují od začátku prosince na objasnění případu loupeže, která se stala v Praze 8 v ulici Na pěšině po sedmé hodině večer. Poškozená se vracela z práce a převážela v ten okamžik větší obnos peněz. V jeden okamžik k ní přijel muž na kole a beze slova jí z řídítek koloběžky, kterou tlačila, strhl tašku i s penězi a ujel směrem do Kobyliské ulice.

Podezřelého muže na kole zachytila kamera a nyní pátráme po jeho totožnosti. Policistů se podařilo najít i kolo, na kterém lupič přijel. Nyní hledáme svědky, kteří poznají buď podezřelého, nebo nalezené kolo, které má atypickou červenou přední vidlici.

Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli až desetiletý pobyt za mřížemi.

Jakékoliv informace k případu můžete volat na linku 158 nebo sdělit na nejbližší policejní služebně.

pro. Bc. Jan Daněk – 18. 2. 2019

Aktualizace – Díky medializaci případu se kriminalistům ozval svědek, který viděl pachatele prchat z místa činu. Kriminalisté pak na základě jeho výpovědi sestavili identikit lupiče, který je výstižný ze 75 procent.

Jestliže muže na obrázku někdo poznává, ať se ozve na linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 15. 4. 2019

Aktualizace II: Kriminalisté třetího policejního obvodu zadrželi dva muže a jednu ženu, kteří jsou z krádeže peněz podezřelí. Jedná se o manžele (43 a 45) a jejich jednačtyřicetiletého kamaráda.

Všichni se po zadržení ke krádeži, kterou spáchali po vzájemné domluvě, přiznali. Podezřelá disponovala informací, že poškozená bude převážet větší obnos peněz a tuto informaci předala svému manželovi. Ten pak se svým kamarádem krádež provedl.  

Ukradené peníze si zloději rozdělili mezi sebou a většinu jich použili na splacení různých dluhů. Přibližně sto tisíc korun se kriminalistům podařilo zajistit.

Případ je nyní vyšetřovaný pro trestný čin krádež, za což vzhledem k výši způsobené škody hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

K objasnění případu výraznou měrou pomohlo vyhodnocení stop z místa činu, práce kriminalistů a medializace případu. Tímto děkujeme všem, kteří případu věnovali pozornost.

Zadržení jednoho z podezřelých proběhlo v součinnosti se zásahovou jednotkou pražské policie, protože byla obava, že by mohl být nebezpečný.

por. Bc. Jan Daněk – 18. 4. 2019

vytisknout  e-mailem