Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cyklista jel na červenou

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Cyklista z nehody vyvázl s lehkým zraněním.  

Srážku čtyřiačtyřicetiletého cyklisty s Fordem šetřili dopravní policisté v pondělí 10. listopadu krátce před pátou hodinou odpoledne. K nehodě došlo v ulici T. M. Malinovského v Uherském Hradišti na křižovatce u benzinové čerpací stanice. Muž na kole jel po stezce pro cyklisty směrem na Kunovice. Poté chtěl pokračovat přes přejezd pro cyklisty, ovšem přehlédl, že mu na semaforu svítí červená. Vjel do křižovatky ve chvíli, kdy od Kunovic jela řidička Fordu a odbočovala vlevo. Při nárazu bylo kolo odmrštěno na další auto. Cyklista utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. Alkohol byl u všech účastníků dopravní nehody vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda je předběžně odhadnuta na šedesát tisíc korun.

Alkoholem se před jízdou posilnil třiadvacetiletý řidič Felicie. Toho zastavila policejní hlídka v sobotu 8. listopadu ve tři hodiny ráno u supermarketu v Uherském Hradišti. Mladý řidič nadýchal 1,72 promile alkoholu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu podle zákona hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Řízení na odboru dopravy se nevyhne devětatřicetiletá řidička Fordu. Ta u Ostrožské Nové Vsi předjela Opel v místech, kde je to zakázáno. Řidička nerespektovala jak dopravní značku, tak plnou středovou čáru.

Dopravní značku “Zákaz stání“ nerespektovali tři řidiči, kteří ve středu 12. listopadu zaparkovali v Bojkovicích v ulici Husova. I je čeká řízení na odboru dopravy.

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelý dvaadvacetiletý řidič, kterého v pondělí večer kontrolovala policejní hlídka v Míkovicích. Muž řídil Mazdu i přesto, že mu byl v roce 2013 vysloven zákaz řízení s platností až do září roku 2015. Nyní mu podle zákona hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.


Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 7. 11. – 13. 11. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

7.11. – 13. 11. 2014

31. 10. – 6. 11. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

2

2

Řidič pod vlivem drog

1

0

Překročení maximální rychlosti

30

145

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

8

12

Nepoužití bezpečnostních pásů

9

8

Telefonování za jízdy

7

9

Špatný technický stav vozidla

11

12

Uložené kauce za přestupek v dopravě

2

3

Chodci

1

5

Cyklisté

13

7


14. listopadu 2014, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem