Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Cvičení záchranných složek

Simulovaná havárie linkového autobusu vypadala na první pohled velmi realisticky.  

cviceni IZS 1.jpg

 
Včera dopoledne proběhlo na dálnici D1 poblíž Ostravy cvičení Integrovaného záchranného systému. Zúčastnili se ho také policisté.
Po deváté hodině ranní došlo k simulované havárii linkového autobusu. Ten vyjel mimo komunikaci a zřítil se z mostu vedoucí přes řeku Opavu z výšky zhruba 20 metrů. Havárii nepřižilo 10 osob, stejný počet osob byl těžce i lehce zraněný. Operátoři na tísňových linkách přebírají první vzkazy o události a okamžitě vysílají potřebný počet lidí a techniky.
 
 Na místo, pod mostní estakádu u Elektrárny Třebovice, tak po nahlášení havárie dorazily všechny složky integrovaného záchranného systému. Nechyběli samozřejmě ani policisté. K autobusu přijely tři hlídky složené ze sedmi policistů.
 
Z důvodu cvičení, které však vypadalo velmi realisticky, byl provoz v úseku dálnice na tři hodiny zastaven.
 

cviceni IZS 2.jpg

Cvičení bylo ukončeno zhruba půl hodinu před polednem. Jeho účelem bylo prověřit akceschopnost a zároveň součinnost jednotlivých zasahujících složek při mimořádných událostech. Důležité je v těchto případech mimo jiné koordinovanost postupu a také schopnost vzájemné komunikace všech zainteresovaných stran.
 
 
                        por. Mgr. Soňa Štětínská
 

vytisknout  e-mailem