Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cvičení k ochraně státní hranice

Součinnostní cvičení prověří operační plán k ochraně úseku státní hranice v teritoriu Moravskoslezského kraje. 

Z důvodů zajištění připravenosti Policie ČR k minimalizaci dopadů nelegální migrace do a přes Českou republiku, provedou policisté ve dnech 4.11  – 5. 11. 2019 cvičení na státních hranicích se Slovenskou republikou v padesátikilometrovém úseku, a to na vytipovaných místech bývalých silničních hraničních přechodů a jednoho železničního hraničního přechodu.

Samotné cvičení se uskuteční na území Moravskoslezského kraje. Součástí nácviku bude výstavba registračního místa v oblasti předpokládané migrační trasy, v tomto případě půjde o prostor hraničního přechodu Mosty u Jablunkova. Cílem cvičení je prověřit funkčnost zpracovaného operačního plánu, způsoby spolupráce mezi jednotlivými bezpečnostními sbory, velení a spojení.

Součinnostního cvičení se zúčastní více než 150 příslušníků Policie ČR, přibližně 60 vojáků Armády ČR, tři desítky hasičů Hasičského záchranného sboru ČR stejně tak i Celní správy ČR a několik příslušníků Vězeňské služby ČR. V místě vybudovaného registračního místa, jehož samotná výstavba je zajištěna především ze strany hasičů, budou odborné činnosti zajišťovat lékaři, sestry a záchranáři Zdravotnického zařízení Ministerstva vnitra ČR. Policisté ze základní odborné přípravy Policie ČR se ujmou role figurantů, kteří budou simulovat nezákonný vstup na území České republiky. V rámci cvičení by nemělo dojít k vážnějším omezením jak v silniční, tak železniční dopravě.

4. listopadu 2019
kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR

vytisknout  e-mailem