Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cvičení IZS "Nemocnice 2010"

Policisté, hasiči a záchranáři prověřili svoji připravenost při mimořádné události 

 

Dne 11. května 2010 v 10:00  se ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové konalo taktické cvičení složek IZS Královéhradeckého kraje s názvem „Nemocnice 2010“.  Cvičení se konalo za přítomnosti hejtmana Královéhradeckého kraje Bc. Lubomíra FRANCE a nejvyšších krajských představitelů všech zúčastněných složek.

Cílem cvičení bylo prověřit spolupráci složek IZS (včetně dotčených orgánů státní správy a samosprávy) v rámci vzájemné připravenosti a akceschopnosti při mimořádné události - požáru v jedné z budov nemocnice a následné evakuaci osob (pacientů). Na místě si tak vzájemnou koordinaci při společném zásahu vyzkoušeli hasiči, záchranáři i policisté.

 
Policie ČR zabezpečovala v místě události příjezdové komunikace pro volný a bezpečný průjezd vozidel složek IZS. Výjezdová skupina ÚO PČR Hradec Králové se podílela na vyšetřování okolností a příčin požáru. Rovněž byli policisté připraveni zajišťovat hladký průběh při evakuaci osob a veřejného pořádku v místě a blízkém okolí. Na akci bylo využito i policejní služební vozidlo „MKKC“ (mobilní kontaktní a koordinační centrum).'

více na: FOTOGALERIE  (zdroj: Policie ČR)
              Akce "Vlak 2009" - cvičení IZS, květen 2009, Všestrary (zdroj: Policie ČR) 
por. Mgr. Lenka Burýšková
11. 5. 2010
___________________________________________________________________________________________________________________________

čtěte také:
Část pacientů nemocnice čeká evakuace (11. 5. 2010, Hradecký deník)
Hradec Králové – Desítky hasičů, policistů i záchranářů dnes dopoledne ovlivní dění v jednom z objektů v areálu fakultní nemocnice. Kvůli požáru bude muset být evakuována část budovy s pacienty. Naštěstí jen na zkoušku.

VIDEO: Požár vystrnadil 'pacienty' z hořícího pavilonu (12. 5. 2010, Hradecký deník)
Hradec Králové – /FOTOGALERIE/ “Pomoc! Zachraňte nás, tady hoří,“ ozývalo se v úterý krátce po desáté hodině z oken v šestém patře jedné z klinik fakultní nemocnice. To už k budově přijížděly hasičské vozy.

vytisknout  e-mailem