Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čtyřměsíční kontroly se účastnilo 23 specialistů

Největší kontrola zbraní, munice a bezpečnostního materiálu byla ukončena. 

Celkem 23 policistů, z toho 15 z ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Policejního prezidia ČR a 8 příslušníků odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje se více než tři měsíce intenzivně věnovalo největší kontrole držitele zbrojní licence dle zákona číslo 119/2002 Sb. o střelných zbraních a střelivu, kterou jsme kdy provedli. K tomu je nutné přičíst téměř měsíční důkladnou přípravu na samotnou kontrolu.

Uskutečněná kontrola u jedné z největších společnostní, která se zabývá nákupem, prodejem, přepravou, vývojem, výrobou, ničením a znehodnocováním zbraní a střeliva byla výjimečná nejen délkou trvání, ale především množstvím fyzicky zkontrolovaného materiálu. Policisté zkontrolovali 40 milionů kusů munice, desítky tisíc kusů ručních zbraní, stovky kusů bojových vozidel pěchoty, jakými jsou tanky, reketomety a houfnice. A výsledek? Bez zjištěných závad, což lze vnímat jako výsledek zintenzivnění činnosti Policie ČR v této oblasti.

Zmíněná kontrola není zdaleka jedinou činností, které se policisté zaměření na kontrolu držitelů zbraní a zbrojních licencí napříč republikou v uplynulém období věnovali. Jen za první pololetí tohoto roku realizovali celkem 866 kontrol, což je o více než 150 kontrol nad původně plánovanou činnost.

„Kontrolám v této oblasti se budeme věnovat i nadále, čemuž přispívá i personální posílení odborů a ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, ke kterému došlo v nedávné minulosti, a to celkem o 86 policistů,“ uvedl policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.

2. září 2016
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem