Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Čtyřletý chlapec vběhl pod auto

VSETÍNSKO: Vyvázl s lehkým zraněním.  

Střet osobního vozidla s malým dítětem řešili v pátek odpoledne ve Vsetíně policisté ze skupiny dopravních nehod. Řidič, který dítě srazil, neměl šanci střetu zabránit. Chlapec vyvázl naštěstí jen s lehkým zraněním.
 
Nehoda se stala patnáct minut před druhou hodinou odpoledne na ul. Sušilova ve Vsetíně. Osmatřicetiletý řidič ze Vsetína ve vozidle Š Felicia jel ve směru na ul. Smetanova, když mu znenadání vběhl z levé strany z chodníku do jízdní dráhy malý chlapec, kterého srazil. Čtyřletý hoch vběhl do vozovky zpoza stojícího auta, které bylo v řadě zaparkovaných vozidel, takže ho řidič spatřil až na poslední chvíli. Zareagoval prudkým bržděním, ovšem střetu zabránit neodkázal. Zraněného chlapce, který je podezřelý ze zavinění dopravní nehody, odvezla z místa nehody rychlá záchranná služba do nemocnice. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. 
 
Čtyřletý chlapec bydlí v domě na ulici, kde se nehoda stala. Na starosti ho měla příbuzná, se kterou šel po chodníku. Podle ní se chlapec z ničeho nic rozběhl mezi zaparkovaná auta přímo do cesty. 
 
Nejenom rodiče, ale všichni, kteří mají malé děti svěřené, by měli být při pohybu s nimi kolem silnic maximálně opatrní a od malička jim vštěpovat základní pravidla bezpečného chování. 
 
 
 
10. listopadu 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 
 
 
 
Odkazy do noveho okna

Střet auta s dítětem

Střet auta s dítětem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem